Затверджено Порядок оформлення результатів документальних перевірок

20 ноя, 12:49

Міністерство фінансів України  наказом від 20.08.2015 р. № 727 затвердило  Порядок оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань державної митної справи, податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків – юридичними особами та їх відокремленими підрозділами.
Дія Порядку не поширюється на оформлення результатів перевірок контрольованих операцій відповідно до ст. 39  Податкового кодексу України.
Результати документальних перевірок оформлюються у формі акта або довідки документальної перевірки. У разі встановлення під час перевірки порушень складається акт документальної перевірки, а у разі відсутності порушень - довідка документальної перевірки.
Порядок визначає основні вимоги до форми та змісту акта (довідки) документальної перевірки, інформативних додатків до акта (довідки), порядку його (її) підписання, реєстрації та зберігання.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 26 жовтня 2015 р. та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.
Поряд з цим, втратили чинність:
наказ Мінфіну від 21.03.2012 р. N 377 «Про затвердження Порядку оформлення результатів проведення митними органами перевірок»;
наказ ДПА України від 22.12.2010 р. N 984 «Про затвердження Порядку оформлення результатів документальних перевірок з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201423.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua