Окружна виборча комісія є податковим агентом

20 ноя, 12:53

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області інформує, що Державна фіскальна служба України на головній сторінці офіційного веб-порталу повідомила наступне.

Окружна виборча комісія є юридичною особою та комісією вищого рівня щодо всіх дільничних виборчих комісій у межах відповідного територіального виборчого округу з питань виборів депутатів.

Дільнична виборча комісія не є юридичною особою.

Окружна виборча комісія, яка нараховує (виплачує) оподатковуваний дохід (заробітну плату) фізичній особі, відповідно до норм Податкового кодексу України, є податковим агентом і має утримувати податок на доходи фізичних осіб та військовий збір від суми такого доходу за рахунок такої особи та перерахувати його до бюджету під час виплати оподатковуваного доходу.

Крім того, як податковий агент, окружна виборча комісія повинна подати до територіального органу державної фіскальної служби за своїм місцезнаходженням податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма №1ДФ) за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 13.01.14 №4, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30.01.14 за №111/26556.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201425.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua