Які документи має подати платник до контролюючого органу, щоб скористатися правом на податкову знижку щодо суми коштів, сплачених ним за навчання?

20 ноя, 12:57

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє наступне.

Фізична особа, яка має право включити до податкової знижки у зменшення свого оподатковуваного доходу за наслідками звітного податкового року суму коштів, сплачених ним за навчання, повинна надати до контролюючого органу річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі - декларація), яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податковим роком.

Відповідно до підпункту 166.2.1 пункту 166.2 статті 166 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI із змінами та доповненнями (далі – Кодекс) до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними документами.

Таким чином, платник податку, крім декларації, повинен надати відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, копію договору з навчальним закладом. У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість послуги за навчання і строк її надання.

Якщо платник податку здійснює оплату за навчання члена сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати, для здобуття ним середньої професійної або вищої освіти, то також необхідно надати документи, які підтверджують ступінь їх споріднення.

Для прискорення проведення контролюючим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, та забезпечення правильності визначення зазначених сум доцільно надавати до контролюючого органу копії зазначених документів.

Оригінали зазначених у підпункті 166.2.1 пункту 166.2 Кодексу документів не надсилаються контролюючому органу, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку давності, встановленого Кодексом (підпункт 166.2.2 пункту 166.2 статті 166 Кодексу).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201427.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua