За «повторне» порушення за неподання звітності по єдиному внеску – штраф 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

27 ноя, 12:20

 

Начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська  Оксана Бабкіна повідомивла, як саме визначається «повторне» порушення з метою застосування штрафу у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за неподання звітності по єдиному внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

За неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності, фіскальним органом здійснюється накладення штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.) за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою (п.7 ч.11 ст.25 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

Ті самі дії, вчинені платником єдиного внеску, до якого протягом року вже було застосовано штраф за таке порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 грн.) за кожне таке неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою звітності, передбаченої Законом № 2464.

Для визначення повторності порушення передбачено період, протягом якого до платника єдиного внеску  було накладено штраф – протягом року, при цьому не прив’язано термін «календарний рік» до можливості накладення підвищеного розміру штрафу.

Тож, повторним порушеннямза яке передбачено штраф в розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, буде неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності по єдиному внеску, за яке до такого платника протягом року вже було винесено рішення про застосування штрафних санкцій та його застосовано. З дати винесення фіскальним органом такого рішення починається відлік 365 днів (для високосного року – 366 днів) для визначення повторності правопорушення про застосування штрафних санкцій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201495.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua