З 6 листопада затверджено нову форму авансового звіту

27 ноя, 12:22


ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська повідомляє,  що наказом Міністерства фінансів від 28.09.2015 року №841 затверджено нову форму звіту про використання  коштів, виданих на відрядження або під звіт, та Порядку його складання. Зазначений наказ приведено у відповідність до вимог чинного законодавства, оскільки нормотворчу функцію щодо затвердження звіту передано від контролюючих органів до Мінфіну. На сьогодні  вимоги щодо надання коштів на відрядження прописані в пп.170.9.1  Податкового кодексу України (замість пп.140.7.1, що діяв до 01.01.2015). У новоприйнятому документі  також змінено ставку податку на доходи фізичних осіб з 17 на 20 відсотків. Окрім того у формі Звіту та Порядку його складання зазначено, що неповернена у строк сума надміру витрачених коштів розраховується з урахуванням п. 164.5 ПКУ, тобто із застосуванням підвищувального коефіцієнта.
Звітувати за використані кошти на відрядження або під звіт за новою формою необхідно з дати офіційного опублікування  наказу № 841, а саме  з 6 листопада. Із цієї ж дати втратив чинність наказ Міндоходів № 845 від 24.12.2013р., яким була затверджена попередня форма звіту та Порядку його складання.
Нагадуємо, що Звіт про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, подається до закінчення 5-го банківського дня, що настає за днем, у якому платник податку завершує  відрядження або  виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок роботодавця, який надав кошти під звіт. У разі отримання готівки із застосуванням платіжних карток, Звіт необхідно подати до закінчення третього банківського дня після завершення відрядження, а якщо ж платіжна картка застосовується для проведення розрахунків у безготівковій формі – строк подання  Звіту  не повинен перевищувати десяти банківських днів та за наявності поважних причин може бути продовжений роботодавцем до двадцяти банківських днів.
Якщо ж відряджувальна особа має надміру витрачені кошти, таку суму необхідно повернути в касу або на банківський рахунок особи, яка їх видала, до або при поданні Звіту. У разі неповернення  - сума надміру використаних коштів підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставками 15 та 20 відсотків  із врахуванням підвищувального коефіцієнта та військовим  збором (1,5 відсотка).
Складання  Звіту  покладається на підзвітну особу, що отримала такі кошти на підприємствах всіх  організаційно-правових  форм  або у  самозайнятої  особи.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201497.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua