На Дніпропетровщині завдяки операції «Урожай - 2015» легалізовано працю понад 3,3 тис. робітників

30 ноя, 08:21

З липня по жовтень поточного року на Дніпропетровщині тривала операція «Урожай - 2015», мета якої - спільно з місцевими органами влади і іншими державними установами області відпрацювання сільськогосподарських виробників з питань дотримання податкового законодавства і законодавства про працю.

В рамках проведення «урожайної» операції фахівцями ГУ ДФС у Дніпропетровській області проведено моніторинг всіх сільгоспвиробників, які знаходяться на податковому обліку в ДПІ області. Тож, перевірено 1719 «ризикових» суб'єктів господарювання аграрного сектору, які мають значні доходи, використовують великі площі для вирощування сільськогосподарських культур, при цьому мають незначну кількість працівників.

За результатами заходів з виявлення «нелегалів»-заробітчан, легалізації доходів громадян та підвищення рівня виплати заробітної плати роботодавці добровільно оформили трудові відносини з 3357 найманими працівниками. Легалізовано доходи у вигляді заробітної плати в сумі понад 7,7 млн. грн., що вже забезпечило додаткові надходження до бюджету податку на доходи з фізичних осіб в сумі 1 млн. 362 тис. грн., єдиного внеску - 3 млн. 330 тис. грн.

Кількість найманих працівників, яким підвищено розмір заробітної плати, склала 8644 громадян. За рахунок цього підвищення легалізовано 18 млн. 438 тис. грн. доходу, а до бюджету щомісячні додаткові надходження склали: 3 млн. 227 тис. грн. ПДФО та 7 млн. 465 тис. грн. ЄСВ.

«Підводячи підсумки операції «Урожай - 2015» зазначу, що таких результатів ми досягли завдяки налагодженому зв'язку співпраці органів ДФС з місцевими органами влади по відпрацюванню сільськогосподарських виробників. З метою забезпечення соціального захисту громадян органами відомства ведеться активна робота з виявлення і припинення використання праці незареєстрованих найманих працівників та виплати заробітної плати у «конвертах»», - підкреслив в.о. начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Геннадій Ткачук.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201557.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua