В яких випадках здійснюється огляд та переогляд ручної поклажі та багажу?

30 ноя, 12:14

     Відповідно  до ч. 1 ст. 339 Митного кодексу України  від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами  та доповненнями (далі – МКУ) якщо  є підстави вважати, що в ручній  поклажі або багажі громадянина  переміщуються через митний кордон  України, у тому числі транзитом, товари, які підлягають обліку  і відповідним видам контролю, зазначеним у частині першій  ст. 319 МКУ, чи товари, при митному  оформленні яких справляються  митні платежі, а також товари, переміщення яких через митний  кордон України заборонено або  обмежено, контролюючий орган має  право провести огляд, а в разі  необхідності - і переогляд ручної  поклажі та багажу з їх розпакуванням.

     Огляд та  переогляд ручної поклажі, багажу  громадянина здійснюються в присутності  цього громадянина чи уповноваженої  ним особи (ч. 2 ст. 339 МКУ).

     Огляд та  переогляд ручної поклажі, багажу  за відсутності громадянина чи  уповноваженої ним особи здійснюються:

     1) якщо є  підстави вважати, що несупроводжуваний  багаж містить товари, які становлять  небезпеку для життя і здоров’я  людей, тварин та рослин, а також  довкілля;

     2) якщо громадянин  або уповноважена ним особа  не з’явилися протягом одного  місяця з дня надходження до  митниці призначення несупроводжуваного  багажу;

     3) у разі  залишення на території України  ручної поклажі, багажу з порушенням  зобов’язання про їх транзит  через територію України (ч. 3 ст. 339 МКУ).

     Огляд та  переогляд ручної поклажі, багажу  за відсутності громадянина чи  його уповноваженого представника  здійснюються в присутності представників  підприємства, що здійснює перевезення, пересилання ручної поклажі та  багажу чи їх зберігання (ч. 4 ст. 339 МКУ).

     Про здійснення  огляду та переогляду складається  акт, форма якого затверджена  наказом Міністерства фінансів  України від 30.05.2012 № 636, зареєстрованим  в Міністерстві юстиції України 26.02.2013 за № 1004/21316.

     Один примірник  акта огляду (переогляду) передається  громадянину або уповноваженій  ним особі або представнику  підприємства, що здійснює перевезення, пересилання ручної поклажі та  багажу чи їх зберігання (ч. 6 ст. 339 МКУ).

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201585.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua