Новий бюджет заганяє бізнес з тіні у пітьму, - економіст

02 дек, 08:48

Запропонований Міністерством фінансів бюджет на 2016 рік не вписується у міф про радикальні реформи влади. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив економіст, член Київської міської організації партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Руслан Луценко.

«Очікувалося, що Мінфін створить сприятливі умови для бізнесу, які дозволять вивести економіку з тіні. Натомість запропонована схема «все по 20» лише знизить обсяг надходжень до бюджету через неспроможність бізнесу сплачувати по рахунках», - заявив політик.

Як пояснив Руслан Луценко, запропонований бюджет не враховує пропозицій малого та середнього бізнесу. «Мінфін при розробці документів орієнтувався виключно на 1700 великих підприємств», - прокоментував Руслан Луценко. "Я не виключаю, що Кабмін під своїми стінами дочекається нового Майдану з представників малого та середнього бізнесу»,  - додав він.

Як повідомлялося раніше, Мінфін презентував нову концепцію податкової реформи. В її народі охрестили «все по 20»: 20% — ПДВ, 20% — податок на високу зарплату (чинна ставка - 15—17%), 20% — податок на прибуток (замість 18%) та 20% — єдиний соціальний внесок, що сплачує роботодавець (замість 41%). Також планується підняти податок на дивіденди з 5% до 20%.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201661.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua