При нарахуванні лікарняного звільненим особам ЄСВ на ці суми не нараховують

03 дек, 08:39

Працівнику, якого вже звільнено, необхідно надати листок непрацездатності, інакше підприємство не матиме підстав для нарахування та виплати лікарняних. У такому випадку оплату перших п'яти днів тимчасової непрацездатності працівнику нарахують і виплатять не в день звільнення, а пізніше. Допомога з Фонду буде виплачена тільки після надходження на окремий рахунок суми коштів, зазначених у заяві-розрахунку. Підприємство після надходження коштів виплачує їх звільненому працівнику.      

З огляду на це, виплата лікарняних після дати звільнення працівника не порушує законодавства про працю, але виплатити нараховані лікарняні підприємство зобов'язане в найближчий після нарахування день для виплати зарплати, а допомогу з Фонду - після надходження грошей на рахунок.        

Крім того, після звільнення працівника підприємство не несе обов'язку страхувальника, а відповідно, і платника страхових внесків.        

Отже, особам, яким після звільнення нараховано допомогу по тимчасовій непрацездатності, єдиний внесок на зазначені суми не нараховується.

ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201694.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua