За яких умов ФОП платники єдиного податку зобов'язані використовувати РРО

03 дек, 13:35

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві нагадує платникам податків, що 23 липня 2015 року набрав чинності Закон України № 569 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій».

Таким чином, згідно статті 296 п.10 Податкового кодексу України (ПКУ), РРО не застосовуються платниками єдиного податку:

- першої групи;

- другої і третьої груп (фізичні особи - підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень.

Звертаємо увагу платників, що у разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1 млн. грн стає обов’язковим застосування РРО, згідно тієї ж статті 296 п. 10 ПКУ.

Обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку фізичними особами – підприємцями розпочинається з першого числа першого першого місяца кварталу, наступного за виникненням перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Водночас ФОП платники єдиного податку ІІ групи у разі перевищення обсягу доходу 1 млн. грн. у 2015 році (незалежно від місяця, у якому відбулося таке перевищення) зобов’язані з 01.01.2016 року при здійсненні своєї господарської діяльності розпочати застосування РРО.

З урахуванням цього, ФОП платникам ЄП ІІ та ІІІ груп необхідно постійно контролювати обсяг своїх доходів.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201738.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua