Нікопольчанам нагадали про необхідність інформування фіскальної служби у випадку зміни даних

04 дек, 15:23

Так, п.70.7 ст.70 гл.6 розділу ІІ Податкового кодексу України передбачено, що фізичні особи – платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам (органам ДФС) відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки, протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання відповідної заяви.

Як розповіла заступник Начальника Нікопольської ОДПІ Вікторія Радецька, для надання відомостей передбачена спеціальна форма заяви - №5ДР. Разом із нею громадянин надає копії документів, в які були внесені зміни. Наприклад, у випадку зміни прізвища – паспорт, документ, що підтверджує зміни (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розлучення тощо) та облікову картку з реєстраційним номером платника податків.

Для оформлення змін фізична особа або її законний представник (уповноважена особа) може звернутися в Центр обслуговування платників.

Внесення змін до Державного реєстру та окремого реєстру Державного реєстру здійснюється протягом п’яти робочих днів від дня подання Заяви до органу ДФС.

Вікторія Радецька підкреслила, що не варто зволікати з наданням до контролюючих органів зазначеної інформації. Особливо це важливо сьогодні, коли багато громадян звертаються до Центрів соціального захисту за отриманням субсидій. Останні в свою чергу здійснюють запит до фіскальної служби з метою перевірки даних про громадянина.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201792.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua