Підприємці - спрощенці можуть здійснювати діяльність лише за тими видами, які зазначені в облікових даних

04 дек, 15:43

Відповідно до п. 291.3 ст. 291 Податкового кодексу України (Кодекс): фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає вимогам, встановленим гл.1 р.XIV Кодексу, та реєструється платником єдиного податку в порядку, визначеному цією главою.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, встановлених п. 297.1 ст. 297 Кодексу, на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених гл.1 р.ХІV Кодексу, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності (п.291.2 ст. 291 Кодексу).

Якщо фізична особа - підприємець отримує інші доходи, ніж від провадження підприємницької діяльності, у межах обраних ним видів такої діяльності, то такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими Кодексом для платників податків - фізичних осіб (п. 177.6 ст.. 177 Кодексу).

Отже, фізична особа - підприємець - платник єдиного податку не має права здійснювати в межах підприємницької діяльності такі види діяльності, які не зазначені в  його облікових даних.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201801.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua