ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська застерігає - роботодавці не виплачуйте зарплату нижче мінімального рівня

04 дек, 15:45

Оформлення трудових відносин в законодавчо встановленому порядку і офіційне отримання зарплати - це державний захист від незаконного звільнення, безпечні і здорові умови праці, гарантоване право на відпочинок, своєчасно виплачена легальна заробітна плата, не нижче рівня, визначеного законом. Адже мінімальна зарплата встановлюється на національному рівні.

Розмір мінімальної зарплати встановлюється Верховною Радою за поданням Кабінету Міністрів України не рідше одного разу на рік законом про Державний бюджет України на відповідний рік. Зокрема, після підписання закону «Про внесення змін до закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», з 1 вересня 2015 року відбулося підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати. Цей документ встановив прожитковий мінімум для працездатних осіб  на рівні 1378 гривень з відповідним збільшенням витрат на оплату праці, пенсійне забезпечення, допомоги сім'ям з дітьми та одноразові допомоги, стипендії.

Мінімальна зарплата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для  підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та підприємців, які використовують працю найманих працівників. Застерігаємо роботодавців від виплати зарплати своїм працівникам нижче мінімального рівня і відповідно від порушення законодавства всіма суб'єктами трудового процесу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201803.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua