Набув чинності новий Порядок повідомлення органів ДФС про відкриття банківських рахунків

08 дек, 11:23

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що у зв'язку з офіційною публікацією 25 листопада набув чинності новий Порядок представлення повідомлень про відкриття/закритті рахунків платників податків у банках і інших фінансових установах в контролюючі органи, затверджений наказом Мінфіну від 18.08.2015 р. № 721.

Він прийшов на зміну старому Порядку, який був затверджений наказом Міндоходів від 26.12.2013 р. № 853.

Повідомлення відправляється в день відкриття/закриття рахунку в електронному вигляді. Податківці не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення зобов'язані відправити фінустанові електронне повідомлення-відповідь відносно постановки рахунку на облік. У разі відмови в постановці рахунку на облік повідомлення-відповідь повинна містити основу для відмови.

Якщо до зазначеного терміну контролюючий орган не відправив повідомлення про відмову в постановці рахунку на облік, такий рахунок вважається узятим на облік по мовчазній згоді.

Нагадаємо, що відповідно до положень п. 69.2 ПКУ фінустанова зобов'язана повідомити про відкриття або закриття рахунку контролюючий орган, в якому платник податків перебуває на обліку. Тобто обов'язок інформування контролюючих органів про відкриття поточних рахунків лежить на фінансових установах (банках), а не на самих суб'єктах господарювання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201873.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua