За 11 місяців платники Нікопольського регіону перерахували понад 45,9 мільйонів гривень військового збору

09 дек, 14:41

Про це повідомив перший заступник начальника Нікопольської ОДПІ Володимир Малиновський.

Посадовець зазначив, що надходження з військового збору за 11 місяців 2015 року перевищили очікувані показники на 5,1 млн. грн. та поповнили держбюджет в сумі 45,9 млн. грн. У листопаді поточного року на підтримку української армії та обороноздатності країни сплачено майже 4,9 млн. грн, що на 1,2 млн. грн. більше ніж надходження листопада минулого року.

Далі Володимир Малиновський нагадав, що відповідно до Закону України №381-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо військового збору» скасовується військовий збір на операції фізичних осіб з валютними цінностями, в тому числі на конвертацію валютних переказів, валютно-обмінні операції та операції з банківськими металами. Зокрема, вищезазначений закон скасовує 1,5% військовий збір з доходів громадян від операції з купівлі/продажу валюти.

Зазначені зміни, внесені у підпункт 1.7 пункту 16 1 підрозділу 10 розділу XX «Прикінцеві положення» Податкового кодексу України щодо військового збору. Законодавці обумовлюють цю норму тим, що обмін однієї валюти на іншу не може вважатися доходом фізичної особи, оскільки при такому обміні не створюється додаткових матеріальних цінностей, ні в грошовій, ні в іншій формі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/201973.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua