Податок із зарплати наповнює бюджет

14 дек, 09:02

З початку року до бюджету надійшло 280,4 млн. грн.  податку на доходи фізичних осіб від платників Кіровського району м. Дніпропетровська.
Надходження податку на доходи фізичних осіб прямо пропорційно залежать від рівня заробітної плати та цивілізованих стосунків бізнесу з найманими працівниками.
Ставка податку на доходи становить 15 відсотків щодо доходів, нарахованих (виплачених, наданих) у тому числі, але не виключно у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, якщо база оподаткування для місячного оподатковуваного доходу не перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2015 році – 12180 грн.).    
Якщо база оподаткування в календарному місяці перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, то до суми такого перевищення застосовується ставка 20 відсотків.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202061.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua