Про надходження до Бюджету, подання податкової декларації про майновий стан і доходи йшлося під час прес-конференції

14 дек, 09:10

09 грудня 2015 року в інформаційному  агентстві "Мост-Днепр" відбулася  прес - конференція на тему: "Надходження  до бюджету за 11 місяців 2015 року. Щодо звітування за новою формою декларації про майновий стан і доходи" за участі начальника управління комунікацій ГУ ДФС у Дніпропетровській області Манушак Осипової.

За її словами "Впродовж 11 місяців поточного року органами фіскальної службі області забезпечено надходження до бюджетів всіх рівнів, з урахуванням єдиного внеску, майже 68,5 мільярдів гривень. Це на 16,9 мільярдів гривень, або на 32,8%, більше, ніж за січень – листопад минулого року. Із загальної суми надходжень, до Державного бюджету мобілізовано 39,9 мільярдів гривень, що на 14 мільярдів гривень більше аналогічного періоду 2014 року. Місцеві бюджети Дніпропетровщини за цей період отримали близько 11 мільярдів гривень, що на 1,6 мільярдів гривень більше (зростання на 17%) надходжень одинадцяти місяців минулого року".

Щодо звітування платниками податків про доходи, отримані у 2015 році, слід зазначити, що з 1 січня 2016 року фізичні особи звітуватимуть по новій формі, що істотно відрізняється від старої. Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи затверджена наказом Мінфіну від 2 жовтня 2015 року №859. Цей наказ набув чинності 17 листопада поточного року.

"Перш за все, ця декларація  є уніфікованим звітним документом. У новій декларації об'єднується звітність з податку на доходи фізичних осіб і військовому збору без введення якої-небудь додаткової звітності. Крім того, в цій декларації платник податків відображає всі доходи, отримані впродовж звітного року. Тобто, якщо фізична особа у 2015 році отримала дохід не від податкових агентів, а, наприклад, від інших фізичних осіб, а також іноземні доходи, - то всі отримані доходи, а також розрахунок податку на доходи фізичних осіб і військового збору тепер визначається і відображається платником в одній декларації" - зазначила начальник управління комунікацій ГУ ДФС у Дніпропетровській області Манушак Валеріївна.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202072.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua