Платниками Нікопольського регіону направлено до бюджету більше 10,7 млн. грн. екологічного податку

14 дек, 09:11

За одинадцять місяців 2015 року платники Нікопольського регіону перерахували до державного бюджету 2,1 млн. грн. та до місцевих бюджетів – 8,6 млн. грн. екологічного податку. Про це повідомляє заступник начальника Нікопольської ОДПІ Вікторія Радецька.

За словами посадовця, екологічний податок є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів.

Як зазначають у податковій наразі у Нікопольському регіоні платниками екології є близько 130 суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб.

Відповідно до статті 240 Податкового кодексу України платниками екологічного податку є суб'єкти господарювання, юридичні особи, що не провадять господарську (підприємницьку) діяльність. Також екологічний податок сплачують бюджетні установи, громадські та інші підприємства, організації, постійні представництва нерезидентів, під час діяльності яких на території України: здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря; у водні об'єкти; утворюються радіоактивні відходи; а також тимчасово зберігаються радіоактивні відходи їх виробниками понад установлений в ліцензії строк.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202073.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua