Платник податку на прибуток здійснює амортизацію малоцінних необоротних матеріальних активів відповідно до облікової політики

17 дек, 14:28

Відповідно до п. 27 П(С) БО 7 "Основні засоби", затвердженого наказом МФУ від 27.04.2000 № 92, амортизація малоцінних необоротних матеріальних активів, які відносяться до категорії "Інші необоротні матеріальні активи", нараховується наступним чином:

- або у першому місяці  використання об'єкта в розмірі 50% його вартості, яка амортизується, та решта 50% вартості, яка амортизується, у місяці їх вилучення з активів (списання з балансу) внаслідок невідповідності критеріям визнання активом;

- або в першому місяці  використання об'єкта 100% його вартості.

Підприємства можуть установлювати вартісні ознаки предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів.

Методи амортизації зазначаються у наказі про облікову політику підприємства.

Так, відповідно до п. 2.1 «Методичних рекомендацій щодо облікової політики підприємства та внесення змін до деяких наказів Міністерства фінансів України», затверджених наказом МФУ від 27.06.13 № 635, розпорядчий документ про облікову політику підприємства визначає, зокрема:

- методи амортизації  інших необоротних матеріальних  активів, у разі якщо вони обліковуються за первісною вартістю;

- вартісні ознаки предметів, що входять до складу малоцінних  необоротних матеріальних активів.

Отже, платник податку на прибуток здійснює амортизацію активів відповідно до облікової політики платника.

ДПІ у Дарницькому район ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202220.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua