Відбулась зустріч керівництва ДФС з представниками Американської Торгівельної Палати в Україні

21 дек, 08:59

Практичні питання податкового адміністрування та проведення податкової реформи розглядалися під час чергової зустрічі Голови ДФС Романа Насірова, Першого заступника Голови ДФС Сергія Білана та керівників структурних підрозділів служби з представниками Американської Торгівельної Палати в Україні 16 грудня.

Учасники зустрічі підбили підсумки спільної роботи у поточному році та окреслили основні напрями співпраці на наступний. Зокрема, представники АТП відзначили зацікавленість з боку ДФС в оперативному вирішенні проблемних питань, з якими бізнес звертався до фіскальних органів. Так, за їх словами, переважна більшість питань вже вирішені, інша ж їх частина потребує внесення змін до законодавства та додаткового опрацювання.

Під час зустрічі обговорювалися інструменти ДФС із забезпечення відшкодування ПДВ, можливі варіанти запровадження механізмів ліквідації заборгованості переплат з податку на прибуток, питання митної вартості, трансфертного ціноутворення, запровадження інституту Уповноваженого економічного оператора тощо.

«Одним із пріоритетів нашої роботи у митному напрямі на наступний рік визначено запровадження інституту Уповноваженого економічного оператора. Це передбачено також й підписаним нещодавно контрактом на запровадження проекту TWINNING. Ми надали свої пропозиції щодо необхідних законодавчих змін та сподіваємось на підтримку міжнародних експертів та представників бізнесу в реалізації цього проекту», - зазначив Роман Насіров.

За його словами, ДФС зацікавлена у пошуку оптимальних шляхів вирішення проблемних питань та забезпечення скоординованого формату комунікацій з бізнесом.

«Всі зміни, які сьогодні відбуваються в службі, нові пріоритети у роботі спрямовані, перш за все, на стимулювання фінансового розвитку бізнесу та, відповідно, економічного розвитку країни», – наголосив Голова ДФС Роман Насіров.

У свою чергу, члени Американської Торгівельної Палати відзначили прозорий та рівний підхід Державної фіскальної служби до всіх платників податків, що створює рівні конкурентні умови для всіх представників бізнесу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202288.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua