Ліцензію на виробництво електроенергії с/г підприємствам для власних потреб планується скасувати

21 дек, 13:37

Експерти пропонують надати право суб’єктам господарювання при здійсненні господарської діяльності виробляти електроенергію для власного споживання без отримання відповідної ліцензії.

Це питання особливо актуальне для підприємств задіяних у цукровій промисловості, які звернулись до ГО Agro.ReformsUA з проханням сприяти у відміни цієї ліцензії, під час круглого столу на Вінничені в рамках проекту «Дерегуляція проти корупції» за фінансової підтримки фонду «Відродження».

Сьогодні в Україні існує ряд суб’єктів господарювання, зокрема цукрові заводи, які при здійснення своєї діяльності, в межах власних технологічних процесів, можуть виробляти електроенергію для власного споживання.

Так аби виробляти електроенергію для власного споживання, а не на комерційній основі, підприємству потрібно пройти складний забюрократизований процес отримання ліцензії, який створює ризики виникнення корупційних відносин та заважає розвиватись підприємствам.

Практично все виробництво електроенергії в Україні підлягає ліцензуванню, - пояснює експерт з аграрного та земельного права ГО Agro.ReformsUA Дмитро Сімашко, - надання дозволу с/г підприємствам на виробництво електроенергії для власних потреб, без отримання ліценції, дасть стимул розвитку ринку альтернативних джерел енергії, забезпечить більшу енергетичну автономність сільгоспвиробника, і в свою чергу, стимулюватиме розвиток галузі.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202341.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua