Кримські банки залишились без Visa і MasterCard

24 дек, 14:00

Ще кілька банків, що працюють в окупованому Росією Криму, потрапили під обмеження міжнародних платіжних систем Visa і MasterCard.

Це сталося після того, як влада США розширила свої санкції, внісши банки у чорний список.

Клієнти Генбанку, Крайінвестбанку, Севастопольського морського банку (СМБ), банку Верхньоволзький, а також Інресбанку й Мособлбанку втратили можливість проводити частину операцій за своїми картками Visa і MasterCard, повідомляє газета Ведомости з посиланням на заяву кількох банкірів.

За даними видання, міжнародні платіжні системи повідомили банки про відключення у зв'язку з їх внесенням у чорний список міністерства фінансів США.

22 грудня американський Мінфін оголосив про розширення списку компаній, що потрапили під антиросійські санкції. Згідно з цим рішенням до переліку фізичних та юридичних осіб, чиї активи в США підлягають заморожуванню і кому не можна вести бізнес з американцями (SDN), були включені ще шість російських банків. Генбанк, Крайінвестбанк, СМБ і Верхньоволзький — за те, що вони працюють у Криму, а Інресбанк і Мособлбанк — як підконтрольні СМП Банку і братам Ротенбергам, що потрапили під санкції раніше.

Відключення банків від систем Visa і MasterCard призвело до перебоїв у проведенні транзакцій за картками.

fakty.ictv.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202411.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua