Який порядок відображення в податковій звітності з ПДВ, починаючи з 01.07.2015, обсягів придбання без ПДВ (у неплатників податку, операції, що звільнені від оподаткування ПДВ, операції, що не є об’єктом оподаткування ПДВ)?

24 дек, 12:31

 

 

Відповідно до п. 198.1 ст. 198 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (із змінами та доповненнями) до податкового кредиту відносяться суми податку, сплачені/нараховані у разі здійснення операцій, зокрема, з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг.

Тобто податковий кредит звітного періоду формується платником податку з сум податку на додану вартість, нарахованих (сплачених) при придбанні товарів/послуг незалежно від напряму їх використання (в оподатковуваних чи неоподатковуваних операціях).

При цьому всі суми податку на додану вартість, нараховані (сплачені) при придбанні товарів/послуг відображаються в розділі ІІ податкової декларації з податку на додану вартість, форма та порядок заповнення якої затверджені наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 року № 966 (із змінами і доповненнями).

З урахуванням змін, внесених до ПКУ в частині формування податкового кредиту, рядки 10.2, 11.2, 13, 14 та 15 розділу ІІ декларації не заповнюються.

Разом з тим, товари/послуги, необоротні активи, придбані без податку на додану вартість, (придбані у неплатників ПДВ, звільнені від оподаткування, що не є об’єктом оподаткування тощо) відображаються у рядку 11.1 розділу ІІ декларації.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202419.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua