Правила перетину кордону напередодні Новорічних та Різдвяних свят

25 дек, 12:39

 

Днями у прес – центрі ІА «МОСТ – ДНЕПР» відбулася прес-конференція на тему: «Правила перетину кордону напередодні Новорічних та Різдвяних свят» за участі заступника начальника митного поста – начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Дніпропетровськ – аеропорт» Дніпропетровської митниці ДФС Атаманенка Євгена.
За його словами: «Під час перетину кордону необхідно пам’ятати, які речі громадян вважаються особистими і не обкладаються митом.
До особистих речей щодо законодавства відносяться: спортивне спорядження (велосипед, вудка, комплект альпіністського спорядження, комплект спорядження для підводного плавання, комплект лиж, комплект тенісних ракеток, дошка для серфінгу та інше аналогічне спорядження, призначене для використання однією особою). Товари особистої гігієни та індивідуальні косметичні засоби, особисті прикраси, призначені виключно для особистого використання, і які мають ознаки використання. Також один фотоапарат, одна кіно– або відеокамера разом з обґрунтованою кількістю фото–, відео–, кіноплівки і додатковим спорядженням.
Не більше двох мобільних телефонів і переносних персональних комп’ютерів, флеш-карти у кількості не більше трьох штук. Туалетної води – 0,5 л або 100 г парфуму».
Також, при в’їзді на територію України з-за кордону лікарські препарати можна ввозити з собою без рецепта лікаря тільки у кількості, яка не перевищує п’яти упаковок кожного найменування на людину.
Євген Атаманенко зазначив, що у зв’язку з новорічними святами актуальним залишається питання щодо ввезення алкоголю, тютюну та продуктів харчування на територію України: «Громадяни, які досягли повноліття можуть ввозити з собою: 5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних алкогольних напоїв; 200 сигарет або 50 сигар, 250 г тютюну, або всі вироби в наборі загальною вагою не більше 250 г.
Також, він додав, стосовно ввезення та вивезення валюти громадянами, то українцеві, в незалежності від віку можна ввозити в Україну та вивозити за межі країни готівку у сумі, яка не перевищує 10 тис. євро, без письмового декларування митним органам.
Ввезення на територію України алкогольних напоїв та тютюнових виробів особами, що не досягли 18 років, забороняється.
У разі виникнення питань, що можна перевозити і в якій кількості перевозити через кордон, необхідно звертатися за цілодобовим телефоном (056) 39-56-73.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202462.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua