Чи необхідно ФО подавати річну декларацію у разі отримання протягом звітного року від декількох податкових агентів доходів у вигляді заробітної плати, винагороди за цивільно-правовими договорами та пасивних доходів, загальна річна сума яких перевищує 120

25 дек, 18:46

     Відповідно до п.п. «в» п. 176.1 ст. 176 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – Кодексу) платники податків зобов’язані подавати податкову декларацію за встановленою формою у визначені строки у випадках, коли згідно з нормами цього розділу таке подання є обов’язковим.

     Підпункт «є» п. 176.1 ст. 176 Кодексу передбачає подання податкової декларації за результатами податкового (звітного) року у строки, передбачені цим Кодексом для платників податку на доходи фізичних осіб, якщо протягом такого податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами одночасно двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

     Інші оподатковувані доходи, що були нараховані (виплачені, надані) платникам податку, ніж зазначені вище, не включаються до складу загального річного оподатковуваного доходу, що декларується згідно з цим підпунктом.

     При цьому, роялті - це будь-який платіж, отриманий як винагорода за використання або за надання права на використання об’єкта права інтелектуальної власності, а саме на будь-які літературні твори, твори мистецтва або науки, включаючи комп’ютерні програми, інші записи на носіях інформації, відео- або аудіокасети, кінематографічні фільми або плівки для радіо- чи телевізійного мовлення, передачі (програми) організацій мовлення, інших аудіовізуальних творів, будь-які права, які охороняються патентом, будь-які зареєстровані торговельні марки (знаки на товари і послуги), права інтелектуальної власності на дизайн, секретне креслення, модель, формулу, процес, права інтелектуальної власності на інформацію щодо промислового, комерційного або наукового досвіду (ноу-хау).(п.п. 14.1.225 п. 14.1 ст. 14 Кодексу).

При повному або частковому використанні інформації, розміщеної на загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі,

посилання на джерело інформації обов’язкове.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202495.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua