Організація роботи щодо погашення податкового боргу з податків, зборів та єдиного внеску платників

28 дек, 16:17

 

 

Про погашення податкового боргу з податків, зборів та єдиного внеску платників повідомила начальник управління погашення заборгованостей ГУ ДФС у Дніпропетровській області Яна Бабець під час прес-конференції в медіа-центрі «Днепр ПОСТ».

За її словами: «Враховуючи сьогоднішню ситуацію в нашій країні, ми розуміємо, що деякі підприємства не справляються зі своїми фінансовими зобов’язаннями і утворюють податковий борг. Якщо брати загальний показник по Україні, то Дніпропетровська область знаходиться в «золотій середині» по податковій заборгованості. Основними боржниками в Дніпропетровській області є комунальні підприємства. Це сфера водопостачання і теплопостачання, оскільки є невідповідність тарифів – того, що платять клієнти і витрачає підприємство на свою роботу. Комунальники заборгували близько 200 мільйонів гривен, а фізичні особи – більше 150 мільйонів гривен».

Управління погашення заборгованостей ГУ ДФС у Дніпропетровській області покликане боротися з погашенням податкової заборгованості. На сьогодні середньомісячне погашення податкового боргу по області складає близько 55 мільйонів гривен в місяць.

Це досить вагома цифра в масштабах України. Окрім податкового боргу, ще існує такий напрям, як несплата єдиного соціального внеску. Також, ведеться певна робота з державною виконавчою службою, результатом якої є погашення заборгованості більше 5 мільйонів гривен в місяць. Але, оскільки оплата податків є гарантією отримання заробітної плати вчителям і усім держслужбовцям, то оплата єдиного соціального внеску – це, так би мовити, оплата на майбутнє в отриманні пенсій».

«Управління погашення заборгованостей ГУ ДФС у Дніпропетровській області закликає платників податків сумлінно оплачувати податки і єдиний соціальний внесок, тому що обидва ці показники – «наше майбутнє, майбутнє наших дітей і наших батьків», – резюмувала Яна Бабець.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202555.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua