З 1 січня 2016 року сертифікати EUR.1 будуть видаватись митницями

04 янв, 15:01

Київська міська митниця ДФС інформує, що з 01.01.2016 виключне право видачі сертифікатів з перевезення товару EUR.1 на товари українського походження, що експортуються до країн ЄС переходить до митниць.

Передача повноважень з видачі сертифікатів переходить від торгово-промислових палат митницям відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, ратифікованої Законом України від 16.09.2014 № 1678-VII. 

Сертифікат видається у разі, якщо його потрібно пред’явити як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження, встановлених в Угоді, при застосуванні преференційних ставок ввізного мита.

З метою отримання сертифікату з перевезення товару EUR.1, суб’єкт ЗЕД звертається до підрозділу митного оформлення.

Для отримання сертифіката експортер повинен пред'явити митниці:

- заяву для видачі сертифіката, що містить декларацію від  експортера, за встановленою формою (додаток ІІІ Угоди) ;

- заповнений, відповідно до вимог  Угоди, бланк сертифіката (оригінал  сертифіката, дві паперові копії сертифіката та його електронну копію у разі заповнення сертифіката машинописом);

- документи, що підтверджують преференційне  походження товарів відповідно  до вимог Протоколу І Угоди.

Сертифікат з перевезення товару EUR.1 оформлюється протягом трьох робочих днів з дня, що настає після реєстрації заяви у митниці та видається посадовою особою підрозділу митного оформлення під час здійснення експорту або після експорту.

ДПІ Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202754.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua