Підстави не відображати у ф. №1 ДФ доходи, які були нараховані податковим агентом на користь фізичної особи - платника податку, відсутні

05 янв, 13:54

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що згідно з підпунктом "б" п. 176.2 ст. 176 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) податкові агенти зобов'язані подавати у строки, встановлені Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку (ф. №1ДФ) до органу державної податкової служби за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності з зазначених питань не допускається.

Таким чином, положеннями Кодексу не передбачено жодних виключень або особливостей, які б давали підстави не відображати в податковому розрахунку дохід, який був нарахований (сплачений) податковим агентом на користь фізичної особи - платника податку.

Слід зазначити, що відповідно до п. 70.3 ст. 70 Кодексу відомості із податкового розрахунку за ф. №1ДФ про фізичних осіб щодо джерел отримання доходів, об'єктів оподаткування, суми нарахованих та/або отриманих доходів, суми нарахованих та/або сплачених податків, інформації про податкову знижку та податкові пільги платника податків включаються до інформаційної бази Державного реєстру.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202807.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua