У 2015 році на Дніпропетровщині від оренди землі до місцевого бюджету надійшло майже 2 мільярди гривень

05 янв, 14:55

Наприкінці грудня 2015 року у прес-центрі Інформаційного агентства «МОСТ-ДНЕПР» відбулася прес-конференція заступника начальника управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Віталія Мироненко на тему: «Статистика і механізм оплати оренди земельних ділянок, що перебувають у державній комунальній власності».

За словами Віталія Мироненко: «Плата за землю є другим після податку на доходи з фізичних осіб джерелом наповнення до місцевих бюджетів. На плату за землю припадає майже 20% від загальних надходжень до місцевих бюджетів. За 11 місяців 2015 року по Дніпропетровській області надходження до місцевих бюджетів склали 9,2 млрд. грн., з яких 1,8 млрд. грн. припадає на плату за землю».

«Слід зазначити, що починаючи з 2016 року плата за землю буде справлятися вже на підставі положень, затверджених місцевими радами. В області у поточному році майже всі місцеві ради прийняли рішення про впровадження плати за землю та затвердили положення та ставки оподаткування земельних ділянок, відповідно до законодавства», – зазначив Віталій Мироненко.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202818.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua