З 1 січня стартувала деклараційна кампанія – 2016

11 янв, 13:46

З початку 2016 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2015 року.
За вибором платника податків декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.
Звертаємо увагу, що поштою документи потрібно надсилати з повідомленням про вручення та з описом про вкладення не пізніше, ніж за п'ять днів до закінчення граничного строку подання. Якщо ж декларація подається в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису, то надсилати її потрібно не пізніше закінчення останньої години граничного строку подання.
Для комфортного звітування громадян протягом січня-квітня 2016 року центри обслуговування платників податків працюватимуть за подовженим режимом роботи, при цьому подати декларацію можна буде також й у вихідні дні. У разі необхідності платники зможуть отримати безкоштовні консультації та допомогу в заповненні декларації.
Також нагадуємо, що з 1 січня 2016 року запроваджується нова форма декларації про майновий стан і доходи, в якій об’єднано звітність по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору. Враховуючи це, за результатами 2015 року податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначатимуться в одній податковій звітності.
Детальніше про особливості деклараційної кампанії 2016 року можна дізнатися за посиланням http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/.
Зареєструвати Книгу обліку доходів та витрат підприємці можуть за допомогою електронного сервісу фіскальної служби
Заява на реєстрацію Книги обліку доходів і витрат (далі - Книга) формується за допомогою електронного ключа у сервісі «Електронний кабінет платника податків» в режимі «Ведення Книги обліку доходів і витрат в електронному вигляді та формування податкової декларації» і надсилається до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв'язку.
В електронній формі заяви про реєстрацію Книги зазначається:
- найменування органу ДФС;
- реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відповідну відмітку в паспорті);
- прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи - підприємця;
- дані документа, що підтверджують державну реєстрацію;
- податкова адреса фізичної особи - підприємця;
- номер та дата реєстрації попередньої книги;
- підпис фізичної особи - підприємця та дата заповнення заяви.
Контролюючий орган за місцем податкового обліку реєструє заяву у реєстрі поданих  заяв  та протягом  3   робочих  днів  формує та надсилає  повідомлення про реєстрацію Книги із зазначенням її реєстраційного номера та дати реєстрації.
Більш детально з цим роз'ясненням можна ознайомитися на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (категорія 104.08).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/202925.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua