Новий Порядок електронного адміністрування ПДВ

15 янв, 13:42

ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська  звертає увагу, що з 12.01.2016 р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 р. № 1177 , якою викладено в новій редакції Порядок електронного адміністрування ПДВ, затверджений власною постановою від 16.10.2014 р. № 569.
Зазначеним Порядком визначено механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ, особливості складення податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних у такій системі, а також механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків.
Періодичність, структура та формат обміну інформацією і реєстрами платників ПДВ, необхідними для функціонування системи електронного адміністрування ПДВ, визначаються ДФС та Казначейством.
Електронний рахунок відкривається платнику ПДВ Казначейством автоматично на безоплатній основі.
Cуб’єктам спеціального режиму оподаткування — платникам ПДВ Казначейством додатково на безоплатній основі автоматично відкриваються: електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання/надання сільськогосподарських товарів/послуг (крім зернових і технічних культур та продукції тваринництва, визначених п. 209.19 ст. 209 Податкового кодексу; електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання зернових та технічних культур, визначених п. 209.19 ст. 209 Податкового кодексу;
електронні рахунки, призначені для перерахування коштів до державного бюджету та на їх спеціальні рахунки, для здійснення операцій з постачання продукції тваринництва, визначеної п. 209.19 ст. 209 Податкового кодексу. Зазначено, що платникам податку — сільськогосподарським підприємствам, які відповідають п. 209.18 ст. 209 Податкового кодексу, додаткові електронні рахунки не відкриваються.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203126.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua