Про особливості кампанії декларування доходів громадян у 2016 році повідомили в ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська

15 янв, 13:44

З 1 січня до 1 травня 2016 року  триватиме кампанія декларування майнового стану і доходів громадян, одержаних у 2015 році. Про це поінформували платників податків під час семінару , що пройшов у ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська .
Фахівці інспекції нагадали, що в цей період громадяни зобов'язані виконати свій конституційний обов’язок та подати річну декларацію про майновий стан і доходи, якщо протягом 2015 року, отримували: доходи від осіб, які не є податковими агентами; доходи від операцій з продажу об’єктів рухомого та/або нерухомого майна; дохід від надання майна в лізинг, оренду, житловий найм; інвестиційний прибуток; вартість успадкованого чи отриманого у дарунок майна; іноземні доходи. Податкова декларація за 2015 рік подається до 1 травня 2016 року. Щодо права на податкову знижку, то скористатися ним зможуть громадяни упродовж усього 2016 року.
Особливістю цьогорічної кампанії декларування доходів громадян – проінформували  платників - є те, що минулорічні доходи та майновий стан громадянам потрібно декларувати за новою формою декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну від 02.10.15 № 859. Окрім того наказ № 859 містить Інструкцію щодо її заповнення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203130.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua