Про внесення деяких змін до Податкового кодексу України

15 янв, 13:52

ДПІ у Кіровському районі м.Дніпропетровська  повідомляє, що прийнято Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році", яким внесені зміни до Податкового кодексу.
Зокрема, збільшено ставки акцизного податку на 2016 рік на спирт, алкогольні напої, пиво та тютюнові вироби.
У частині податку на прибуток підприємств скасовується сплата авансових внесків та запроваджується квартальний звітний період для тих підприємств, у яких річний дохід перевищує 20 млн. грн.
Податок на доходи фізичних осіб стягуватиметься за єдиною базовою ставкою у розмірі 18% замість діючих 15% та 20%.
Щодо змін в спрощеній системі оподаткування, то до платників третьої групи із нового року будуть входити суб'єкти господарювання із річним доходом до 5 млн. грн. замість 20 млн. грн. у 2015 році. Крім того  збільшуються ставки єдиного податку для платників ІІІ групи: з 2% до 3% (для платників ПДВ) та з 4% до 5% (для неплатників ПДВ).
Стосовно змін щодо справляння єдиного соціального внеску, то з нового року скасовано утримання ЄСВ з найманих працівників та знижено ставки нарахування ЄСВ для підприємств з 41% (у середньому) до 22% для всіх.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203138.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua