Доходи, що не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподаткованого доходу

15 янв, 14:37

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015 року № 909-VIII доповнено новими статями в частині доходів, які не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподаткованого доходу.

Платникам податків на доходи з фізичних осіб варто звернути увагу, що стаття 165 Податкового кодексу України доповнена новими підпунктами пункту 165.1., а саме:

- 165.1.57. сума коштів, яка  надається платнику податку міжнародною  фінансовою організацією в межах  своєї офіційної діяльності в Україні у зв‘язку із здійсненням заходів щодо енергоефективності та енергозбереження в рамках реалізації в Україні проектів міжнародної фінансової організації (як безпосередньо, так і через уповноважені банки або іншим способом, передбаченим відповідним проектом такої міжнародної фінансової організації).

- 165.1.58. сума коштів, яка  надається у порядку, встановленому  Кабінетом Міністрів України, платнику  податку іншою, ніж зазначена  в підпункті 165.1.57 цього пункту, фінансовою  організацією чи фондом, що займається фінансуванням програм розвитку, у зв‘язку із здійсненням заходів щодо енергоефективності та енергозбереження в рамках реалізації в Україні проектів такої організації чи фонду (як безпосередньо, так і через уповноважені банки або іншим способом, передбаченим відповідним проектом такої організації чи фонду).

- 165.1.59. сума, прощена (анульована) кредитором у порядку, передбаченому  Законом України «Про реструктуризацію  зобов’язань громадян України  за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)». Щодо цієї норми, то платники податків повинні врахувати, що відповідний закон ще не ухвалений, відтак – норма деякий час не працюватиме.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203148.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua