Держава має гарантувати пільговикам безкоштовний проїзд, - Микола Кукуріка

15 янв, 15:33

В Партії Пенсіонерів України занепокоєні рішенням української влади про відміну фінансування державою транспортних пільг для соціально вразливих категорій населення.

“ Перекладання функції забезпечення пільговиків безоплатним проїздом на бюджети місцевих і районних рад зводиться до здійснення цього процесу за добровільним бажанням органу місцевого самоврядування, що зовсім не гарантує пенсіонерам, інвалідам, чорнобильцям та іншим пільговикам адресної допомоги чи інших видів грошового забезпечення ”, - пояснив Микола Кукуріка.

Таким чином, якщо місцеві громади знайдуть кошти – пільговики їздитимуть безкоштовно, якщо ні – пільговики платитимуть з власної кишені.

Відтак, Партія Пенсіонерів України вимагає в найкоротші терміни внести зміни до  Законопроекту “ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо стабілізації фінансового стану держави та удосконалення окремих положень соціальної політики)” (реєстраційний №3628) та зобов’язати місцеві та районні ради гарантувати наявність коштів для транспортної пільги пенсіонерам, інвалідам, чорнобильцям та іншим групам пільговиків.

“ Ми не можемо допустити, щоб пільговики залежали від бажання або небажання органу місцевого самоврядування оплачувати їм проїзд. Ми вимагаємо, щоб гроші на транспортну пільгу були гарантовані державою. Відповідно, місцеві і районні  ради потрібно зобов’язати знайти та заздалегідь резервувати кошти для транспортної пільги, а не здійснювати її лише з огляду чиєсь добровільне бажання ”, - зазначив голова ППУ.

Микола Кукуріка вважає, що обмеження пересування в громадському транспорті пільгових категорій населення не лише збільшить градус суспільної напруги та спричинить протести, але й передвіщає моральне та людське приниження мільйонів пільговиків, які все життя пропрацювали на користь держави, а тепер стали заручниками чиновницького свавілля.

Нагадаємо, вчора на Полтавщині понад 300 представників організацій “чорнобильців” та ветеранів війни в Афганістані і Сході України перекрили дорогу. Пільговики вимагали повернути їм безкоштовний транспортний проїзд.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203187.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua