Податкова накладна: несвоєчасна реєстрація без штрафу

19 янв, 14:48

Пунктом 201.10 ст. 201 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) визначено, що податкові накладні, які не надаються покупцю, а також податкові накладні, складені за операціями з постачання товарів/послуг, які звільнені від оподаткування, підлягають реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН). Реєстрація податкових накладних та/або розрахунків коригування до податкових накладних у ЄРПН має бути здійснена протягом 15 календарних днів, наступних за датою виникнення податкових зобов’язань, відображених у відповідних податкових накладних та/або розрахунках коригування. При порушенні цього терміну застосовуються штрафні санкції згідно з ПКУ.

При порушенні термінів реєстрації податкових накладних, що підлягають наданню покупцям - платникам ПДВ, та розрахунків коригування до таких податкових накладних в ЄРПН, а також допущення помилок, при зазначенні обов’язкових реквізитів податкової накладної, до платників податків застосовуються штрафи відповідно до ст. 120 прим.1 ПКУ.

Тобто штрафи за несвоєчасну реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування до них в ЄРПН застосовуються, якщо податкові накладні/розрахунки коригування до них підлягають наданню покупцям – платникам ПДВ.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203317.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua