Новації в податковому законодавстві з 1 січня 2016 року

20 янв, 12:17

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що ВР України прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році», яким внесені зміни до Податкового кодексу.

Так, зокрема, збільшено ставки акцизного податку на 2016 рік на спирт, алкогольні напої і пиво – на 100%, на тютюнові вироби – на 40% тощо.

У частині податку на прибуток підприємств скасовується сплата авансових внесків та запроваджується квартальний звітний період для тих підприємств, у яких річний дохід перевищує 20 млн. грн.

Податок на доходи фізичних осіб стягуватиметься за єдиною базовою ставкою у розмірі 18% замість діючих 15% та 20%.

Щодо змін в спрощеній системі оподаткування. До платників третьої групи із нового року будуть входити суб'єкти господарювання із річним доходом до 5 млн. грн. замість 20 млн. грн. у 2015 році та збільшення ставок для платників ІІІ групи: з 2 до 3% (для платників ПДВ) – та з 4 до 5% (для неплатників ПДВ).

Звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування надається фізичними особами – підприємцями до 10 лютого наступного за звітним року.

Нікопольська ОДПІ повідомляє, що фізичні особи - підприємці, у тому числі підприємці спрощеної системи оподаткування, подають до фіскальних органів Звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску за себе один раз на рік. Зазначений Звіт надається до 10 лютого наступного за звітним року.

Фізичні особи – підприємці, як загальної, так і спрощеної системи оподаткування зобов'язані подавати за себе Звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску незалежно від того, здійснюють чи не здійснюють вони підприємницьку діяльність.

Слід зазначити, що Звіт не надається підприємцями спрощеної системи оподаткування які є пенсіонерами за віком або інвалідами, та отримують пенсію за віком або соціальну допомогу.

Звіт подається за формою згідно з додатком 5 Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, який затверджений наказом Міністерства фінансів України від  14.04.2015р. № 435.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203372.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua