Столичні фінінспектори виявили збитки в Інституті проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України

27 янв, 15:00

Під час планової ревізії Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова Національної академії наук України за період з 01.09.2011 по 01.11.2015 фахівці Держфінінспекції в м. Києві встановили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів на суму майже 116 тис. грн.

Зокрема, посадові особи інституту при формуванні кошторису не передбачили видатки на передплату періодичних видань та провели їх без відповідних бюджетних призначень. Через це не за цільовим призначенням було використано понад 49 тис. грн.

Крім того, інститутом проведено капітальні видатки (придбано високовартісні товари) на суму майже 31 тис. грн за рахунок асигнувань, передбачених на поточні видатки.

Також науковий заклад здійснював підготовку 4-х здобувачів наукового ступеня кандидата наук на безоплатній основі понад державне замовлення, через що недоотримав понад 21 тис. грн доходу.

Окрім того, в науковій установі зайво індексували заробітну плату працівникам; нараховували та виплачували заробітну плату сумісникам за невідпрацьований час; недотримували доходів від оренди; коштом спеціального фонду бюджету покривали витрати сторонньої юридичної особи; не в повному обсязі перераховували до бюджету надходження за відшкодування вартості навчання та списували заборгованість без проведення претензійно-позовної роботи.

Керівництву Інституту проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова Національної академії наук України направлено попередження про порушення бюджетного законодавства.

Про результати ревізії поінформовано Київську місцеву прокуратуру № 8.

Прес-служба Держфінінспекції в місті Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203667.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua