Іноземні доходи громадяни повинні задекларувати до 1 травня 2016 року

29 янв, 12:31

Якщо громадянин України завдяки тимчасовій роботі за кордоном чи в інший спосіб отримує іноземні доходи, що підлягають оподаткуванню, то сума таких доходів включається до його загального річного оподатковуваного доходу. У такому випадку громадянин зобов’язаний подати річну податкову декларацію за наслідками звітного року та сплатити податок на доходи фізичних осіб, - інформують фахівці ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська  .
При отриманні протягом звітного податкового року доходів з джерел за межами України заповнюється додаток Ф3 до нової форми декларації, затвердженої наказом Мінфіну України від 2 жовтня 2015 року № 859. Так, у графі 8 додатка Ф3 до нової форми декларації відображається сума податку на доходи фізичних осіб, нарахованого за ставками, визначеними в п.167.1 ст. 167 Податкового кодексу України, без врахування сум податків, сплачених за кордоном, що зараховуються в Україні.
Нагадаємо, платник податку може зменшити суму річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном. Сплачені суми зараховуються під час розрахунку податків та зборів в Україні. Це можливо за умови, що таке зменшення передбачено міжнародними договорами, згоду на обов’язковість яких надано Верховною Радою України. Суму зменшення платник визначає за зазначеними підставами у річній податковій декларації. Для отримання права на зарахування податків, сплачених за межами України, платник зобов’язаний одержати довідку про суму сплаченого податку, а також про базу та/або об’єкт оподаткування. Така довідка видається державним органом країни, де отримується дохід, уповноваженим справляти цей податок. Довідка має бути легалізована консульською установою України у відповідній країні.
Зменшення річного податкового зобов’язання на суму податків, сплачених за кордоном, здійснюється в декларації шляхом відображення такої суми у рядку 22 нової форми декларації. Сума військового збору, що підлягає сплаті до бюджету самостійно за результатами декларування, відображається в рядку 6.2 та 6 додатку Ф3 нової декларації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203773.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua