Про податкову реформу – 2016 та підведення підсумків 2015 року на семінарі для платників податків Кіровського району

29 янв, 12:31

Працівники ДПІ у Кіровському районі м. Дніпропетровська  організували для платників податків семінар про зміни, які відбулись в податковому законодавстві у новому році.
Розпочала захід, перший заступник начальник Тісова Ольга Іванівна   підбивши підсумки роботи ДПІ за 2015 рік.
Вона повідомила, що завдяки сумлінності платників податків Кіровського району та злагодженій роботі податківців до зведеного бюджету надійшло 758.9 мільйонів гривень податків та зборів, що на 210.2 мільйонів гривень більше, ніж у 2014 році. Місцеві бюджети поповнено на 384.6 мільйонів гривень, відносно 2014 року надходження зросли на 116,7 відсотків.
Ольга Іванівна  також нагадала про початок деклараційної кампанії, закликавши  присутніх задекларувати доходи, з яких у 2015 році не сплачені податки. Адже для Шепетівщини податок на доходи фізичних осіб одне з головних джерел наповнення місцевих бюджетів, а, відповідно, і гарант стабільності і благополуччя громади міста та району.
Про новації, які відбулись у податковому законодавстві в результаті прийняття Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24.12.2015  № 909, розповіли начальник управління Тетяна Коношенко та завідувач сектору  комунікацій Наталія Горяна .
Платників податків детально ознайомили зі змінами в оподаткуванні податком на доходи фізичних осіб, сплаті єдиного соціального внеску, новаціями для власників нерухомого майна, новими ставками для справляння цього податку. Особлива увага присутніх  була спрямована на зміни в адмініструванні податку на прибуток, податку на додану вартість та акцизного податку.
Кожен учасник семінару мав змогу з’ясувати для себе проблемні питання, які виникли в результаті вивчення податкових новацій в індивідуальному порядку.
Ольга Іванівна також зазначила, що для кращої поінформованості платників податків працівники ДПІ розпочали широку масово-роз’яснювальну роботу. В Центрі обслуговування платників ДПІ оформлено відповідні стенди, багато матеріалів розміщено на сайтах  райдержадміністрації, в друкованих ЗМІ  та на сайтах інтернет видань.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203774.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua