НКЦПФР застосувала фінансову санкцію у відношенні УМВБ

29 янв, 12:37

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) під час розгляду уповноваженими особами регулятора чергової справи щодо ПрАТ «Українська міжбанківська валютна біржа» (УМВБ) прийняла рішення накласти санкцію у вигляді штрафу у розмірі 85 000 грн.

Підставою для застосування санкції стало не приведення фондовою біржою своїх внутрішніх документів, зокрема Правил біржі, у відповідність до рішення НКЦПФР № 1492 від 04.11.2014 року «Про затвердження Змін до Положення про функціонування фондових бірж»

Протягом більш ніж 9 місяців фондова біржа здійснювала діяльність на підставі внутрішніх документів, які не відповідали вимогам законодавства.

Зазначимо, що відповідно до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку, фондова біржа зобов‘язана дотримуватись законодавчих та нормативно-правових актів, які регулюють питання провадження професійної діяльності на фондовому ринку. Недотримання вимог законодавства і порушення Ліцензійних умов провадження професійної діяльності є підставою для прийняття рішення про анулювання ліцензії або накладення штрафу в розмірі від 17 000 до 85 000 гривень.

Нагадаємо, що за вказане правопорушення щодо УМВБ раніше, 01.10.2015 року, була застосована передбачена законодавством санкція у вигляді анулювання ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку – діяльності з організації торгівлі на фондовому ринку.

Проте, 24.11.2015 року Експертно-апеляційна рада з питань ліцензування при Державній регуляторній службі України, розглянувши апеляційну скаргу УМВБ на рішення регулятора, вирішила її задовольнити, зазначивши що застосована санкція є занадто жорсткою. 15.12.2015 року Комісія скасувала постанову про анулювання ліцензії УМВБ і направила справу про правопорушення на новий розгляд.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203776.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua