НАБУ підписало Меморандум про співпрацю з Радою бізнес-омбудсмена

01 фев, 09:25

Національне антикорупційне бюро України підписало Меморандум про співпрацю та обмін інформацією з Радою бізнес-омбудсмена. Його завдання – зниження рівня корупції, створення сприятливого середовища для ведення підприємницької діяльності.

Відповідно до положень Меморандуму, Рада омбудсмена передаватиме НАБУ інформацію, яка може свідчити про кримінальні правопорушення або може бути використана для попередження, виявлення, припинення і розслідування кримінальних правопорушень, віднесених законом до підслідності Бюро.

«Ми підписали Меморандум, аби поєднати зусилля зі зниження рівня корупції та запобігання недобросовісній поведінці стосовно суб’єктів підприємництва в Україні. Переконаний, подолання корупції сприятиме покращенню інвестиційного клімату в країні, економічному розвитку та подальшим реформам», – наголосив директор Бюро Артем Ситник.

У свою чергу бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета зазначив: «НАБУ з Радою бізнес-омбудсмена об’єднує спільна місія – сприяти побудові оновленого суспільства, вільного від корупції. Я радий, що віднині ми офіційно закріпили наміри знешкоджувати корупцію у владі та полегшувати умови ведення бізнесу для українських підприємців».

Сторони домовилися проводити робочі зустрічі, обмінюватися інформацією, що становить спільний інтерес, надавати взаємну допомогу в організації та проведенні семінарів, конференцій, ділових зустрічей.

Нагадуємо, що раніше НАБУ підписало меморандуми про співпрацю з Держфінмоніторингом, Держприкордонслужбою, Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерством юстиції, МВС та казначейською службою, а також накази про міжвідомчу співпрацю з СБУ.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203797.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua