До уваги платників податку на прибуток

02 фев, 15:46

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє наступне.

У зв’язку з прийняттям Закону України від 24.12.2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» та з урахуванням листа Міністерства фінансів України від 21.01.2016                  №31-11130-09-10/1961 сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів підлягає зарахуванню у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток, задекларованого у податковій декларації за звітний (податковий) рік. Сума сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів не підлягає поверненню платнику податків або зарахуванню в рахунок погашення грошових зобов’язань з інших податків і зборів (обов’язкових платежів).

При цьому не зараховані у зменшення податкового зобов’язання суми сплачених авансових внесків при виплаті дивідендів станом на 01.01.2015 повинні враховуватися у зменшення податкового зобов’язання з податку на прибуток у податковій декларації за 2015 рік та наступних звітних (податкових) періодах до повного їх погашення.

Підпунктом 141.4.9 пункту 141.4 статті 141 розділу ІІІ Кодексу передбачено, що суми податку на прибуток, отримані з іноземних джерел, що сплачені суб’єктами господарювання за кордоном, зараховуються під час сплати ними податку в Україні. При цьому зарахуванню підлягає сума податку, розрахована за правилами, встановленими розділом ІІІ Кодексу. Розмір зарахованих сум податку з іноземних джерел протягом податкового (звітного) періоду не може перевищувати суми податку, що підлягає сплаті в Україні таким платником податку протягом такого періоду.

З метою використання платниками права, передбаченого підпунктом 141.4.9 пункту 141.4 статті 141 Кодексу, ДФС рекомендовано платникам збільшити показник рядка 16 Додатка ЗП до декларації на прибуток підприємств (далі – декларація) на суми податку на прибуток, отриманий з іноземних джерел, що сплачені суб’єктами господарювання за кордоном, що зараховуються під час сплати ними податку в Україні.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203900.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua