Кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році, розпочалася

02 фев, 15:47

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що з початку 2016 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році.

Свідоме декларування доходів та сплата податків – вірний шлях до побудови європейського суспільства.

Декларування доходів – це виконання громадянами свого конституційного обов’язку, індивідуальний внесок у добробут держави, один з критеріїв партнерських взаємовідносин між платниками податків та державою та реалізація права громадян на податкову знижку.

Податкова декларація про майновий стан і доходи надається фізичною особою у разі отримання нею протягом 2015 року доходів:

- від двох і більше  податкових агентів;

- від осіб, які не є  податковими агентами, у вигляді:

а) доходів від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого та/або нерухомого майна;

б) доходів від надання майна в лізинг, оренду (суборенду), житловий найм (піднайм);

в) інвестиційного прибутку;

г) вартості успадкованого чи отриманого у дарунок майна;

д) іноземних доходів.

Для створення комфортних умов щодо виконання платниками податків обов’язку з декларування доходів на період приймання податкових декларацій про майновий стан і доходи (далі – декларація) протягом січня – квітня 2016 року центри обслуговування платників (далі – ЦОП) функціонують за подовженим режимом роботи.

Кожен громадянин має право отримати у податковому органі за місцем свого проживання безоплатні послуги із роз’яснення щодо порядку заповнення декларацій і допомогу при її заповненні. При цьому податкові органи забезпечують платників податків бланками декларацій безоплатно.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203901.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua