Наближається граничний термін звітування ФОП на загальній системі оподаткування

02 фев, 15:48

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що останній день подання фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП) на загальній системі оподаткування декларації про майновий стан і доходи за 2015 рік (далі – декларація) – 9 лютого 2016 року.

Декларування доходів ФОП здійснюється за новою формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 (зареєстрований Міністерством юстиції України 26.10.2015 за №1298/27743).

Розрахунок оподатковуваного доходу від провадження підприємницької діяльності здійснюється у розділі І додатка Ф4 («Розрахунок податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору з доходів, отриманих самозайнятою особою») до декларації.

Якщо ФОП протягом 2015 року були отримані інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи, то вони відображаються у декларації з обов’язковим заповненням відповідних додатків, а саме:

- при отриманні доходів  від двох та більше податкових  агентів заповнюється додаток  Ф1;

- при операціях з інвестиційними  активами заповнюється додаток  Ф2;

- при отриманні іноземних  доходів заповнюється додаток  Ф3.

Звертаємо увагу, що у декларації та додатках Ф2, Ф3 та Ф4 до неї здійснюється визначення податкових зобов’язань не тільки з податку на доходи фізичних осіб, а також і з військового збору.

У разі, якщо за результатами остаточного розрахунку податку на доходи фізичних осіб за результатами звітного 2015 року ФОП має надміру сплачені податки (від’ємне значення), така сума податку включається до рядка 5.2 додатка Ф4 та рядка 21 розділу IV декларації.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203902.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua