Новий Порядок електронного адміністрування ПДВ

03 фев, 09:00

З 12.01.2016 р. набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 року №1177, якою викладено в новій редакції Порядок електронного адміністрування ПДВ, затверджений постановою від 16.10.2014 р. №569.

Зазначеним Порядком визначено механізм відкриття та закриття рахунків у системі електронного адміністрування ПДВ, особливості складення податкових накладних та розрахунків коригування кількісних і вартісних показників до податкових накладних у такій системі, а також механізм проведення розрахунків з бюджетом з використанням зазначених рахунків.

Періодичність, структура та формат обміну інформацією і реєстрами платників ПДВ, необхідними для функціонування системи електронного адміністрування ПДВ, визначаються ДФС та Казначейством.

Електронний рахунок відкривається автоматично на безоплатній основі.

Суб’єктам спеціального режиму оподаткування – платникам ПДВ Казначейством додатково на безоплатній основі автоматично відкриваються:

- електронні рахунки, призначені  для перерахування коштів до  держбюджету та на спеціальні  рахунки, для здійснення операцій  з постачання/надання сільськогосподарських  товарів/послуг, крім зернових і технічних культур та продукції тваринництва п.209.19 ст. 209 Податкового кодексу України;

- електронні рахунки, призначені  для перерахування коштів до  держбюджету та на їх спеціальні  рахунки, для здійснення операцій  для постачання продукції тваринництва, визначеної п. 209.19 ст. 209 Податкового  кодексу України.

Зазначено, що платникам податку – сільськогосподарським підприємствам, які відповідають п. 209.18 ст. 209 Податкового кодексу України, додаткові електронні рахунки не відкриваються.

ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203922.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua