Декларуй – Україну будуй

04 фев, 11:34

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу.

У рамках проведення цьогорічної кампанії декларування доходів, як і раніше,   одним з основних напрямків роботи органів ДФС є створення сприятливих умов для виконання громадянами обов’язку перед державою та суспільством задекларувати доходи, отримані у 2015 році.

Свідоме декларування доходів та сплата податків – це вірний шлях до побудови європейського суспільства, ознака цивілізованого суспільства, високої правосвідомості громадян та є одним з критеріїв партнерських взаємовідносин між платниками податків та державою.

Декларування доходів – це виконання громадянами свого конституційного обов’язку, індивідуальний внесок у добробут держави, реалізація права громадян на податкову знижку. 

Метою декларування доходів фізичних осіб – платників податків є не тільки сплата податків до бюджету, а й повернення громадянам сум податку на доходи фізичних осіб, надмірно сплаченого з їх заробітної плати у минулому 2015 році.

Повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна, зокрема, у разі реалізації їх права на податкову знижку за наслідками звітного 2015 року (стаття 166 Податкового кодексу України з внесеними змінами та доповненнями).

У разі потреби, всю необхідну інформацію щодо порядку заповнення та подання податкової декларації про майновий стан та доходи (далі – декларація) громадянин може отримати у Центрі обслуговування платників (далі – ЦОП).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203988.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua