На засіданні «круглого столу» у Нікопольській РДА обговорили податкові нововведення

04 фев, 11:38

Нещодавно в залі засідань Нікопольської РДА було проведено засідання «круглого столу» за участі голови Нікопольської РДА Олега Кириченко, голови районної ради Миколи Матюка, начальника Нікопольської ОДПІ Володимира Джавуна, селищного на сільських голів, керівників та головних бухгалтерів підприємств, провідних спеціалістів податкової. На засіданні обговорювалися питання податкових нововведень, передбачені Законом України від 24.12.2015 року №909-УІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Зі вступним словом до присутніх звернувся лічильник податкової Володимир Джавун, акцентувавши увагу на важливості донесення до громадськості інформації про справляння податків і зборів, про останні зміни в податковому законодавстві, залучення платників до активних взаємовідносин з органами Державної фіскальної служби. Він довів до відома присутніх бачення служби на процес формування дохідної частини бюджетів, вказавши на наявні резерви надходжень.

Також в проведенні «круглого столу» брала участь начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Нікопольської ОДПІ Юлія Пушко, яка розповіла присутнім про останні податкові зміни, що передбачають значні преференції для малого та середнього бізнесу. Зокрема зменшення ставки нарахування єдиного соціального внеску, яке знизить навантаження на фонд оплати праці до 22 відсотків, замість минулорічних середніх 38 відсотків. Відміну утримання із зарплати 3,6 відсотка ЄСВ, збереження 4 групи спрощеної системи оподаткування, збереження на 2016 рік спецрежиму з ПДВ для аграріїв, скасування щомісячних авансових платежів з податку на прибуток, але в той же час підвищення ставки податку на доходи фізичних осіб до 18 відсотків.

Більш детально зупинилася на змінах у частині нарахування податку на нерухоме майно. «Збільшено граничну ставку податку для нерухомого майна з 2 до 3% розміру мінімальної заробітної плати за 1 кв. метр загальної площі житлової та нежитлової нерухомості, встановленні додаткової ставки податку в розмірі 25 тис грн. для таких об’єктів нерухомості: квартири площею понад 300 кв. м, будинки – понад 500 кв. м у 2016 році»- зазначила начальник відділу місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів Ірина Сінявіна.

Підсумовуючи зібрання, Володимир Джавун наголосив, що у фіскальній службі прагнуть, щоб  кожен платник податків мав змогу здати будь-який звіт, пройти будь-яку процедуру без черг і стосів паперів, щоб бізнес заробляв, сплачував податки, створював нові робочі місця і підвищував зарплати найманим працівникам.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203992.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua