У Нікопольській ОДПІ налагоджено продуктивний діалог податківців та платників

04 фев, 11:39

Фахівці Нікопольської ОДПІ днями організували та провели семінар для платників податків.

Відкриваючи семінар, заступник начальника Вікторія Радецька, ознайомила з усіма новаціями податкового законодавства, які цьогоріч набрали чинності та повідомила, що платники податку на додану вартість звітують за новою формою в електронному вигляді починаючи зі звітів за січень 2016 року.

В ході проведення семінару у центрі уваги були питання щодо оподаткування фізичних осіб - підприємців, зокрема, зниження ставки єдиного соціального внеску до 22 відсотків, збереження 4 групи спрощеної системи оподаткування, збереження на 2016 рік спецрежиму з ПДВ для аграріїв, скасування щомісячних авансових платежів з податку на прибуток, але в той же час підвищенню ставки податку на доходи фізичних осіб до 18 відсотків. Зміни у частині нарахування податку на нерухоме майно – до 3% від мінімальної зарплати на 1 січня за 1 кв.м нерухомості, введення єдиного звітного періоду, зменшення  пільг, дозволів тощо.

Завершальна частина заходу відбулась у форматі дискусій платників та податківців. Підбиваючи підсумки зустрічі, можна зробити висновок, що співпраця податківців та суб’єктів господарювання має позитивний ефект, допомагає знайти рішення по багатьох питаннях, які виникають.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/203995.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua