Про оплатно-трудові новації 2016 року на спільному засіданні

08 фев, 08:38

Заробітна плата – це одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців і держави та безпосередньо впливає на рівень життя населення. Тому, робота по легалізації виплат, як і раніше, залишається одним із провідних напрямів роботи.
Саме про оплатно-трудові новації 2016 року, особливості цьогорічної кампанії декларування доходів громадян та викриття тіньової зайнятості йшлося під час  засідання «круглого столу», яке днями відбулося в приміщенні Державної податкової інспекції у Кіровському районі.
Заступник начальника ДПІ у районі Євгенія Самсонеко звернула особливу увагу присутніх на вимоги основних законів, які набрали чинності з 1 січня 2016 року, зокрема, Закон України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» від 25.12.2015 № 928-VIII та Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» від 24 грудня 2015 року № 909-VIII. Детально розглянуто зміни та нововведення по податку на доходи фізичних осіб, єдиному соціальному внеску та соціальні гарантії.
Під час заходу Євгенія Сергіївна зауважила, що оформлення трудових відносин та оплата праці вимагає пильної уваги, оскільки укладання договорів не рідко відбувається без дотримання інтересів працівників. Самі  наймані працівники не завжди розуміють взаємозв’язок між офіційним оформленням трудової діяльності з роботодавцем, сплатою обов’язкових внесків та  можливістю одержувати соціальні послуги та пенсійні виплати, гарантовані державою.
Так звана «тіньова» заробітна плата, яка криється за офіційними трудовими відносинами і виплачується на рівні або нижче мінімальної, приховує в собі великі фінансові резерви, які відповідно не надходять до бюджету, - додала Євгенія Самсоненко.
Насамкінець, учасники засідання підсумували, що легалізація зарплати, вихід її з «тіні», відповідальність роботодавців за своїх найманих працівників, водночас і нетерпимість до нелегальної зарплати з боку самих громадян, які наймаються на роботу, збільшення чисельності тих, хто працює, і фонду оплати праці - усе це є запорукою достойних пенсій та розв'язання питань зменшення навантаження на роботодавця.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/204066.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua